Dobro došli u Nik Titanik Studio, prvi hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija i stripova. Ako tražite vizualno rješenje za marketinšku kampanju koju sami pokrećete, planirate ju za vašeg klijenta ili jednostavno trebate originalan poklon za vjenčanje, Nik Titanik Studio je pravo mjesto za vas. Pregledajte portfolio radova i usluga, pa mi se javite kako bi zajedno dogovorili vizualno rješenje koje će najbolje ispuniti Vaše potrebe.

RETRO PORTREtne karikature #1

Poneki ljudi krivo misle da se upotrebom tableta (ja već par godina koristim Wacom Cintiq)  izgubila vještina i čar crtanja rukom. Prava istina je u tome da je sve što se tiče znanja i vještine ostalo apsolutno isto. Jedino se više ne treba gubiti dragocjeno vrijeme na skeniranje i pripremu slike za eventualno bojanje u Photoshopu (kojeg ja koristim za bojanje svojih radova). Eh da, i tu je famozna naredba Undo koju nikako ne treba zanemariti ;)

A sad se vratimo malo u prošlost kad nisu postojali ni tableti, a ni kompjuteri kakve imamo danas. Ova portretna karikatura Davora Gopca je prva karikatura  koja mi je objavljena u nekim novinama. Bilo je to početkom 1994. godine u tadašnjem studentskom listu “Puls”.

Tehnika: olovka na papiru

gobac

 

Odgovori