UVJETI KORIŠTENJA

OPĆI UVJETI

TRGOVAC
Trgovac je trgovačko društvo Nik Titanik Studio, društvo s ograničenom odgovornošću, Školska 12, Novaki, 10431 Sveta Nedelja, OIB: 96545729696, MBS: 02080486, koji je ujedno i vlasnik ovih web stranica.

KUPAC
Kupac robe je posjetitelj stranice koji ispuni elektronski obrazac narudžbe, pošalje narudžbu Trgovcu. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Svaki Kupac prilikom narudžbe mora ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge, da bi mu se mogao ispostaviti R-1 račun, te odgovara za ispravnosti istih.

CIJENE
Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om, Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave! Istaknute cijene u Web shopu vrijede isključivo za kupnju putem interneta.

NARUČIVANJE

 • Proizvodi se naručuju putem elektronskog obrasca narudžbe i neopozivi su.
 • Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.
 • Kupac naručuje proizvod putem elektronskog obrasca narudžbe, a prilikom završetka procesa kupovine u našoj online trgovini (web shopu) dobiva e-mail sa svim podacima o naručenim proizvodima, cijeni i načinu plaćanja koji je ujedno i potvrda da je narudžba zaprimljena.
 • Ako Trgovac eventualno nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem novom terminu isporuke proizvodau. Po dobivanju takve obavijesti od Trgovca, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Trgovca da li želi isporuku nekompletne narudžbe, da li prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe.
 • Ukoliko je Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Trgovca općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Trgovac će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.
 • Odluči li se Kupac otkazati narudžbu, Trgovac će Kupcu vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.
 • Ako Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.
 • Kupac odgovara za ispravnost podataka koje navodi u popunjavanju narudžbe.
 • Narudžbe se obrađuju svakim radnim danom od 8-17 h, narudžbe zaprimljene poslije 17 h ili vikendom bit će obrađene prvog sljedećeg radnog dana.

PLAĆANJE

 • Naručeni proizvodi plaćaju se online virmanom, netbanking / općom uplatnicom ili pouzećem.
 • Virman / Netbanking / opća uplatnica – uplata općom uplatnicom ili netbankingom preporučuje se privatnim osobama kojima nakon zaprimljene narudžbe stiže e-mail s ponudom za plaćanje (e-banking, uplata u banci, pošti itd.). Nakon registracije uplate poslat ćemo Vam pošiljku i račun. Molimo Vas da svoju uplatu izvršite u roku do tri (3) radna dana jer će po isteku tog roka Vaša narudžba će biti stornirana.
 • Sva plaćanja biti će izvršena u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatskoj kuni (kn) ili eurima ako se radi o narudžbama iz inozemstva.
 •  

DOSTAVA

 • Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti Trgovca na e-mail: niktitanikstudio@gmail.com ili na broj telefona 098 774 578 kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka. Trgovac se odriče svake odgovornosti u vezi s oštećenjima koja mogu nastati tijekom dostave.
 • Ako Kupac ne primi robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, Kupac mora o tome obavijestiti Trgovca na e-mail: niktitanikstudio@gmail.com ili na broj telefona 098 774 578 kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.
 • Ukoliko Kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati Trgovcu, Trgovac će novu dostavu naplatiti.
 • Ako Kupac odbije primiti robu koju je naručio, Trgovac ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.
 • Trgovac se obvezuje poslati pošiljku Kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu primitka uplate (virmanom ili netbanking / općom uplatnicom) odnosno nakon primitka narudžbe s izabranom opcijom plaćanja ‘pouzećem’ u roku do tri (3) radna dana.
 • Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu – Hrvatska pošta d.d.) zaprimi pošiljku od Trgovca, Trgovac više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom robe.

POŠTARINA

 • HR poštarina obračunava se prema težini paketa.
 • Poštarina za dostave izvan Hrvatske obračunava se sukladno cjeniku Hrvatske pošte.
 • Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, vratite nam pošiljku, a mi ćemo Vam ispravni proizvod poslati na naš trošak.
 • Proizvodi koje Kupac vraća Trgovcu moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
 • Trgovac nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.

POVRAT / REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
 • ostali slučajevi sukladno zakonskim okvirima

ZAMJENA REKLAMIRANOG PROIZVODA

Kupac može zamijeniti kupljeni proizvod u roku od 7 (sedam) dana od primitka na adresu dostave. Trgovac se obvezuje reklamirani proizvod zamijeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda u roku od 30 dana od primitka zahtjeva. Kupac je dužan reklamirani proizvod dostaviti u neoštećenoj originalnoj ambalaži. Proizvodi s vidljivim oštećenjima, proizvodi koje je Kupac pokušao popraviti ili prepraviti, proizvodi koji su oštećeni zbog nestručnog priključivanja ili neprikladne upotrebe i proizvode bez originalne ambalaže nije moguće zamijeniti.

Trgovac će odobriti povrat robe kupcu nakon opravdane reklamacije zaprimljene isključivo pisanim putem na e-mail: niktitanikstudio@gmail.com. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Trgovac će nadoknaditi kupcu njegove poštanske troškove povrata robe i eventualnu vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti. U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom Trgovca, Kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali.

RJEŠAVANJE SPOROVA

U slučaju spora između Kupca i Trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje Centru za mirenje. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je stvarno nadležni Sud u Zagrebu.

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

 • Sva prava nakladnika i nositelja programa na tiskanom djelu su pridržana.
 • Izdavač i nakladnik je Nik Titanik Studio d.o.o.
 • Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, kopirati, na bilo koji način javno prikazivati te prodavati proizvode Trgovca niti bilo koji dio tih proizvoda. Korištenje tekstova, slika, ilustracija i bilo kojih drugih materijala s ove web stranice dopušteno je isključivo uz prethodnu pisanu suglasnost Nik Titanik Studija d.o.o.
 • Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava www.niktitanikstudio.com portala i podložno je tužbi.
 •  

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Podaci koje korisnik upisuje putem obrasca na stranici www.niktitanikstudio.com ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i štitimo ih sukladno zakonskim odredbama.

Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača, Internet web trgovine www.niktitanikstudio.com (Nik Titanik Studio d.o.o.) vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete na e-mail: niktitanikstudio@gmail.com. Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

MODIFICIRANJE UVJETA KORIŠTENJA

www.niktitanikstudio.com (Nik Titanik Studio d.o.o.) zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira uvjete korištenja. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na www.niktitanikstudio.com portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim uvjetima korištenja.

Naručivanjem i kupnjom u web trgovini Trgovca, Kupac sporazumno potvrđuje pristanak na Uvjete poslovanja i korištenja.

Korištenjem bilo kojeg dijela www.niktitanikstudio.com portala i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Nik Titanik Studio d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe Internet stranice www.niktitanikstudio.com i njenog sadržaja. Nik Titanik Studio d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja na Internet stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena.

Nik Titanik Studio d.o.o. će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici www.niktitanikstudio.com s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora.