PORTRETI KUĆNIH LJUBIMACA

Samo onaj tko nije doživio da ga pri dolasku kući zapljusne val bezuvjetne dlakave ljubavi koja vas gleda ogromnim srcedrapajućim očima, ne može razumjeti koliko se jedan pas, ali i mačka, zec, hrčak, papiga i ostali kućni ljubimci mogu čovjeku podvući pod kožu i koliku ljubav može čovjek osjećati prema njima.

Od danas sam odlučio pružati usluge crtanja portreta kućnih ljubimaca ljudima koji imaju jednog takvog ljubimca ili su ga, nažalost, nedavno izgubili, te im priuštiti trajnu uspomenu na njega u obliku uokvirenog portreta i omogućiti im da kad god prođu pored opet osjete val ljubavi koji im može dati samo jedno takvo milo stvorenje.

   

PORTRETI KUĆNIH LJUBIMACA

RETRO PORTREtne karikature #1

Poneki ljudi krivo misle da se upotrebom tableta (ja već par godina koristim Wacom Cintiq)  izgubila vještina i čar crtanja rukom. Prava istina je u tome da je sve što se tiče znanja i vještine ostalo apsolutno isto. Jedino se više ne treba gubiti dragocjeno vrijeme na skeniranje i pripremu slike za eventualno bojanje u Photoshopu (kojeg ja koristim za bojanje svojih radova). Eh da, i tu je famozna naredba Undo koju nikako ne treba zanemariti ;)

A sad se vratimo malo u prošlost kad nisu postojali ni tableti, a ni kompjuteri kakve imamo danas. Ova portretna karikatura Davora Gopca je prva karikatura  koja mi je objavljena u nekim novinama. Bilo je to početkom 1994. godine u tadašnjem studentskom listu “Puls”.

Tehnika: olovka na papiru

gobac

 

« Older Entries

Back to top