RETRO PORTREtne karikature #1

Poneki ljudi krivo misle da se upotrebom tableta (ja već par godina koristim Wacom Cintiq)  izgubila vještina i čar crtanja rukom. Prava istina je u tome da je sve što se tiče znanja i vještine ostalo apsolutno isto. Jedino se više ne treba gubiti dragocjeno vrijeme na skeniranje i pripremu slike za eventualno bojanje u Photoshopu (kojeg ja koristim za bojanje svojih radova). Eh da, i tu je famozna naredba Undo koju nikako ne treba zanemariti ;)

A sad se vratimo malo u prošlost kad nisu postojali ni tableti, a ni kompjuteri kakve imamo danas. Ova portretna karikatura Davora Gopca je prva karikatura  koja mi je objavljena u nekim novinama. Bilo je to početkom 1994. godine u tadašnjem studentskom listu “Puls”.

Tehnika: olovka na papiru

gobac

 

Kako nastaje realistična portretna karikatura

Kao što i najavih, snimio sam proces nastanka realistične portretne karikature. Za ovaj primjer nacrtao sam legendarnu facu Joséa Mourinha i jednu od njegovih mnogobrojnih grimasa. Karikaturu sam crtao skoro sat vremena, ali ovdje je sve skraćeno na 3 minute.

Portretnu poklon karikaturu možete naručiti ovdje:
PORTRETNE KARIKATURE by NIK TITANIK

 

Kako nastaje geg karikatura

Ovim videom počinjem seriju video prezentacija u kojima ću vam pokazati kako konkretno nastaju moje karikature. Za početak evo jedne geg, a uskoro ću objaviti i kako nastaje portretna karikatura.

« Older Entries

Back to top